25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Себастиан Льоб обяви плановете за кариерата си от тук нататък

Край на WTCC и старт на рали-рейд програма за шампиона

Деветкратният WRC шампион и WTCC ас Себастиан Льоб се обърна към феновете си посредством фейсбук профила си, за да сподели моторспорт плановете си занапред:

Казвам здравейте на всички! Както може би вече сте научили, догодина няма да се подвизавам на WTCC-сцената. След няколко дни в Катар, където ще се опитам да запазя позицията си на вицешампион, моята WTCC-приказка приключва. Това означава, че горе-долу знам какво ще се случи през 2016 г. Със сигурност щях имам повече време, за да тренирам и карам за Citroen Racing догодина, но оставам в PSA Peugeot-Citroen групата, след като се съгласих да участвам в рали-рейд програмата на Peugeot Sport.

Бях изненадан, когато разбрах, че няма да защитавам цветовете на Citroen Racing през 2016 г. Ние започнахме участието си в това състезание заедно с едничката цел да спечелим първата си титла при пилотите за срок, по-кратък от 3 години. Много съм разочарован, че това приключение е към края си след едва две години, тъй като имах огромно желание да спечеля трофея.

Смятам, че доказах, че с автомобила c-Elysee сме доста конкурентни, спечелвайки 4 старта тази година. Една прекрасна приказка е към своя край, но аз не съжалявам. Даже напротив, ще пазя тези прекрасни спомени.

От самото начало през 2000 г. Citroen бе марката на сърцето ми. Изживях невероятни моменти, които не осъзнах, тъй като бях млад. И сега искам да благодаря на всички, които са допринесли по някакъв начин да изживея тази моя мечта и страст, на тези, които ми вярваха и на тези, които ме подкрепяха за победите. На всички фенове, които винаги са били лоялни! Заедно написахме няколко прекрасни страници в моторспорт историята на марката. Знам, че това е шанс. Знам, че за всичко това трябва да съм благодарен на екипа на Citroen Racing, на всички механици и инженери, както и на спонсорите. Всички тези хора ще нарека колеги. С част от колегите се сприятелихме и те са ми като второ семейство. Имам само две думи за тях: благодаря ви!

И сега, когато страницата се обръща, новата се оказва много важна за кариерата ми. Вече съм мислил по проекти, които са толкова големи, колкото бе и WTCC. Един от тях е рали "Дакар", което ще започне след няколко седмици. Щастлив съм, че в екипа има хора, с които участвах на Пайкс Пийк. Тогава автомобилът бе върхът! Имах възможността да победя тогавашния рекорд и това май остава най-голямото постижение в кариерата ми. Ще има и други предизвикателства, сигурен съм. Кога, какви и колко - един Господ знае. Мога да кажа само, че страстта ми към моторспорта е нестихваща, както и отдадеността. Винаги съм харесвал да преоткривам себе си и... да печеля. Следващите няколко месеца ще дадат отговори на много мои въпроси. Надявам се, че предизвикателствата ще дойдат бързо.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.