29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Silk Way Rally 2016, етап 9: тежки проблеми за българите?

Макар все още да нямаме официална информация какво точно се случи на Петър Ценков и Иван Маринов в последните два етапа на Silk Way Rally 2016, пъзелът започна малко по малко да се нарежда.

Анализирайки официалните документи на организаторите, стигнахме до следния извод: българите не са успели да завършат 8-ия етап на „Пътя на коприната”, заради което са получили чудовищно наказание от 100 часа. Заради сериозен технически проблем, явно, аналогична е била и ситуацията във вчерашната 9-а отсечка на Silk Way Rally 2016, тъй като към времето на нашите са добавени още 100 часа. Българите в момента са класирани на 62-оро място, тъй като далеч не са единствените с подобни проблеми.

В правилника на Silk Way Rally е записано, че участниците могат да не завършат 3 етапа, ползвайки т. нар. „джокер”, който всъщност си е солидно наказание от по 100 часа плюс времето на последния финиширал за всяка от трите отсечки. При незавършване на 4-и етап или пропускане на повече от три контролни точки в него, участниците получават дисквалификация и трябва да напуснат ралито.

Иначе, етап 9 отведе участниците в Silk Way Rally 2016 от Урумки до Хами в Китай, като състезателите се сблъскаха със сериозно пясъчно трасе, от самото начало предложило купища дюни.

Вчера определено бе денят на Peugeot, след като трите машини на френската марка окупираха челните места в етапния подиум. Етапната победа бе поредната за Сирил Депре, който изпревари съотборниците си Себастиан Льоб и Стефан Петерханзел. Депре е логично все още начело на генералното класиране в Пътя на коприната, като е на 12:17 минути пред Льоб. Челната тройка във временната подредба допълва пилотът на X-Raid Mini Язид Ал Раджи, който завърши вчерашната отсечка с 4-о време.

При камионите, армадата на Камаз бе безпощадна и руските машини окупираха челните 4 места в етапа. Най-бърз бе Айрат Мардеев, следван от Едуард Николаев, Дмитри Сотников и Антон Шибалов. Въпреки че вчера нямаше ден, пилотът на Renault Мартин Ван Ден Бринк все още е начело на класирането, но едва на малко над минута и половина пред Мардеев и на едва две пред Сотников.

Днешният 10-и етап на Silk Way Rally 2016 отвежда участниците от Хами до Дунхуанг. В менюто за деня са 525 км, 340 от които – състезателни. За разлика от вчерашния ден, днес в трасето ще има не само пясък, но и доста твърда настилка като черни пътища и камънаци. Очаквайте подробности!



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:14 1
+ 0
- 0
sffsdf14018
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.