19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Стайков и Кадир поведоха след първия ден на рали "Стари столици"

Снимка: LAP.bg

Екипажът на Евроком Рали Тим Пламен Стайков/Рафи Кадир (Mitsubishi Lancer Evo 9) излиза начело след първия ден на 46-то рали „Стари Столици“, което е пети кръг от Националния рали шампионат и се провежда край Шумен. Шампионите за 2014г. водят люта битка с местния екипаж на “АСК Стари Столици” Мартин Сурилов/Здравко Здравков. След четири специални етапа разликата между двата екипажа е едва 2,1сек., като екипажът от Кърджали победи в три от тях.

В първия етап „Детелината“ Стайков бе по-бърз с 2,3сек. На етапа „Валерий Великов“ пък Стайков победи с невероятните 0,8сек. При двете преминавания на „Пивовара“ двата екипажа си размениха по една победа. На първото минаване Мартин и Здравко бяха по-бързи с 1,6сек., а на второто Пламен и Рафи успяха да ги изпреварят с 0,6сек.
„Интересен и напрегнат ден. Получи се хубава битка с Мартин. Отсечките са интересни, на места хлъзгави, дори щях да се завъртя. Утре продължаваме в същия дух“, сподели след края на днешния ден двукратния победител в това рали – Пламен Стайков.

Не така добре се развиха нещата за Борис Григоров/Ангел Башкехайов (Citroen C2 S1600), които завършиха на 18-та позиция в генералното класиране след първия ден на рали „Стари Столици“. Още в самото начало на състезанието екипажът остана без спирачките на своя автомобил, като така изкараха всичките четири етапа днес. Допълнително време натрупаха още на първия специален етап „Детелината“, като след грешка завъртяха трета допълнителна обиколка.

Четири екипажа стартираха в четвъртия кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „Стари Столици“. Това са Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, Дочо Цвятков с ко-пилот Алекс Спиров, Симеон Симеонов с навигатор Георги Гвоздейков и Христо Геров с ко-пилот Марин Костадинов.

След първия ден класирането в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy на рали „Стари столици“ води екипажът Христо Геров/Марин Костадинов, следван от втория Григор Григоров/Янаки Янакиев, третия Дочо Цвятков/Алекс Спиров и четвъртия Симеон Симеонов/Георги Гвоздейков.

Състезанието бе дебют за екипажа Христо Геров с ко-пилот Марин Костадинов, както и за новия навигатор на Дочо Цвятков – Алекс Спиров. Дебют като навигатор в шампионата направи и проджект-мениджъра на Hyundai Racing Trophy Георги Гвоздейков.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.