19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

СуперМото: България на върха след 2-ри кръг от европейското

Успоредно с шампионатът по мотоциклетизъм на писта вчера в Долна Митрополия се състоя и вторият кръг от Европейското по СуперМото в класовете SM Junior, SM-S3 и SM-Open. Благодарение на перфектното представяне на родните състезатели, които изтърваха златото единствено при малките мотоциклети, България отново излезе на върха в отборното класиране.

Най-интересна безспорно бе надпреварата в клас SM-Open. В първия манш Янко Ташев (ТМ) поведе след перфектен старт от втора позиция, следван от Александър Георгиев (КТМ). До средата на състезанието двамата държаха зрителите със затаен дъх, карайки гума до гума, когато Георгиев направи грешка и падна. Така Ташев пресече първи финалната линия с време 17:16.490 минути. Георгиев се върна в играта максимално бързо, но все пак загуби близо 10 секунди и остана втори с 2.822 секунди пасив. Тройката с 57,907 секунди разлика оформи Борислав Стоименов (КТМ).

Стартът на втория манш бе аналогичен на първия. Ташев поведе след първия завой, но Георгиев го изпревари още на втория и увеличи бързо преднината си, като необезпокояван пресече първи финалната линия с време 17:10.728 минути. Ташев завърши втори с 4,493 секунди пасив, следван отново от Стоименов. Така с актив от 47 точки и победа във втория манш, Георгиев грабна златото край Плевен, а Ташев остана втори със същия брой точки.Подиумът с 44 точки допълни Стоименов.

Вчерашната надпревара в клас SM3 ще се запомни с пълната доминация на европейския шампион от миналата година Хакан Халми (КТМ). В първия манш състезателят от Севлиево финишира за 17:55.425 минути, оставяйки на цели 43,772 Алекс Димитров (КТМ) и една обиколка Янислав Стойнов (КТМ). Втория манш бе почти пълно повторение на първия, като Хакан пресече финала за 17:59.611 минути, следван от Димитров на 42,079 секунди и Стойнов - пак с цяла обиколка пасив. В крайна сметка Халми добави с лекота 50 точки към актива си за временното класиране в шампионата, Димитров - 44, а Стойнов - 40 точки.

В клас SM85 зрителите станаха свидетели на поредната битка между братята Денис и Кан Ончу, и двамата с мотоциклети КТМ. В първия манш Кан направи по-добрият старт, но в третата обиколка Денис успя да го изпревари и да спечели с време 12:32.031 минути. Трети се нареди българинът Димитър Петров (КТМ). Във втория манш победата за 12:41.199 минути грабна Кан, докато технически проблем остави брат му на 7мото място. Това даде възможност на Николай Малинов (КТМ) да направи по-добро състезание и да завърши втори с 10.9 секунди пасив, следван от Кристиян Иванов. В крайното класиране за кръга първи е Кан Ончу с 47 точки, следван от Малинов с 40 и Дениз Ончу с 39 точки.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:18 1
+ 0
- 0
sffsdf12408
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.