26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Теодор Кабакчиев: „Най-големия ми конкурент съм си самият аз”

Младият ендуро талант преди старта на Балканското по хард ендуро

Днес Габрово става столица на мотоциклетизма в Източна Европа, тъй като ще приеме първия кръг от Балканския Хард Ендуро шампионат. Това е първо домакинство на България в това първенство в балканско първенство в зрелищната дисциплина, а страната ни залага най-големите си надежди именно на пилот на домакините. Това е 18-годишният Теодор Кабакчиев, за който стана ясно, че другата седмица ще дебютира и в Световния шампионат.

Както вече сме писали неведнъж, Теодор се е срастнал с мотоциклетите, тъй като е зад кормилото още от невръстна възраст. Определено, предвид възрастта, уменията и успехите му, можем единодушно да го обявим за най-добрия български ендуро състезател в момента.

Ето какво сподели Теодор Кабакчиев преди старта на Балканския Хард Ендуро шампионат:

Първо Балканско по хард ендуро у нас и то в твоя роден град, как се чувстваш?
Чувствам се супер! Местно състезание, публиката ще ме подкрепя, какво по-хубаво от това!

Как се стигна до това домакинство?
Всяка година в Габрово се организира състезание, просто тази година организаторите се нагърбиха с по-голям ангажимент и решиха да направят състезание на ниво над националното.

Мислиш ли, че кръг от този шампионат е стъпка нагоре за българското ендуро?
Да, разбира се! Това ще покаже до някаква степен на какво ниво са българските ендуристи, които са нямали възможност да се пробват извън пределите на България.

Успешно започна 2016 за теб, имаш няколко победи, коя постигна най-трудно?
Най-трудно до сега постигнах победата в Румъния, защото конкуренцията беше на ниво.

Кой мислиш, че ще ти е най-големият конкурент в тази надпревара и защо?
Във всяко едно състезание най-големия ми конкурент съм си самият аз. Гледам да се фокусирам единствено върху това, което аз правя, а не да гледам другите!

Мислиш ли, че това че си от Габрово е плюс или в ендурото никога не знаеш какво точно е трасето?
Със сигурност ми е плюс за националния шампионат. Все пак карам по тези гори откакто се помня. Но не мисля, че трябва да има претендиращи срещу това. На всички състезания показвам на какво съм способен. Плюс това трасето ще бъде маркирано с ленти, така че трудната навигация отпада и остават единствено уменията и трасето!

Кое те кара да продължаваш да обичаш този спорт?
Адреналинът, тръпката, която ми предоставя е незаменима и не я получавам от нищо друго. Разтоварва ме и ме отдалечава от ежедневните проблеми и грижи.

Какво още не си постигнал и коя е най-голямата ти мечта?
Най-голямата ми мечта е да достигна върха. Не се задоволявам с победите си, а напротив, започвам да се целя по-нависоко всеки път!



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:21 1
+ 0
- 0
sffsdf11073
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.