27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Тежък предпоследен нощен етап в Breslau Poland 2016

Предпоследният седми етап на рали Breslau Poland 2016 определено изтощи състезателите. Първо, стартът на отсечката бе късно вечерта, което направи навигацията много сложна и второ, за капак се изсипа силен дъжд, който направи трасето доста хлъзгаво. Това, естествено се отрази на представянето на българския екипаж Цанко Цанков и зорница Тодорова, които за пръв път от седмица насам не успяха да пресекат първи финалната линия след състезателния ден.

Българите се класираха 6-и за етапа, като имаха и повреда в кормилния механизъм на своята Yamaha YZX 1000R, като изгубиха над половин час на етапния победител Патрис Дусе (Франция, Polaris). За щастие, натрупаният аванс от предходните дни все още им е достатъчен да са начело на генералното класиране при бъгитата в крос-кънтри класа на рали „Бреслау”, като водят колоната с актив от 2:42 часа пред Беноа Льпиетр (Франция, Polaris) преди днешния финален етап на най-голямото европейско оф-роуд състезание.

Нямахме никакво сцепление, трасето бе доста хлъзгаво”, заяви Цанко след финала на отсечката. „На всичкото отгоре счупихме кормилното управление на бъгито. За щастие го отремонтирахме на трасето, но ни отне доста време”, допълни навигаторката Зорница.

Разбира се, нощта бе тежка не само за нашите състезатели, а за целия керван на Breslau Poland 2016. Обилните дъждове направиха доста части от трасето на реки, а гъстата гора, през която минаваше трасето, допълнително затрудняваше участниците в намирането на верния път. Това доведе до доста обърквания, особено при мотоциклетистите, като не един и двама удавиха светлините си и трябваше да се доберат до финала, разчитайки единствено на светлината на челните си фенерчета.

При крос-кънтри автомобилите, макар етапа да бе спечелен от поляка Адам Бомба (Bowler), на върха на генералното класиране продължава да е Лион Ван Луун (Toyota). При мотоциклетите, полякът Пьотр Красуски взе етапа и все още е начело на класирането, но с по-малко от 20 минути пред втория. При ATV-четириколките, най-бърз нощеска бе победителят от Balkan Offroad Rallye Кевин Шену, но на върха във временната подредба е Николас Харякер с огромен аванс. При рали-рейд камионите, частният пилот на Камаз Тило Сюпиц е с крехките 11 минути пред друга дакарска машина – Ginaf на Ед Вигман.

В екстремния клас, при който освен дъжда и тъмнината, за десерт имаше и преодоляване на тежки кални и водни препятствия, Ярослав Андржеевски е тотален доминант при автомобилите с аванс от над 7 часа. При малките камиони, в т. нар. Unomog клас, Йорис Пеуманс от Холандия също е с гигантски актив от над 6 часа, а при големите, миналогодишният шампион Крищоф Остражевски (Mercedes Zetros) е с 40 минути аванс пред втората машина.

В класовете на екстремните мотоциклетисти и атевисти, несменяеми лидери са съответно Мирко Андреа (КТМ, Германия) и Ремигюс Куси (Polaris, Полша). Довечера ще станат ясни и големите победители в рали Breslau Poland 2016, но преди това остава още един последен етап за преодоляване, който няма да е много лек. Очаквайте подробности!



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:15 1
+ 0
- 0
sffsdf13599
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.