23 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Временно класиране преди 7 кръг от Балканското по мотоциклетизъм на писта

Този уикенд (15-17 юли) българските състезатели по мотоциклетизъм се отправят към една приятна лятна дестинация - Гърция. За разлика от много наши сънародници обаче причината не са привлекателните плажове на Южната ни съседка, а 7-мият кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта. Родните пилоти ще излязат на писта “Серес”, за да атакуват челните тройки в класовете SP125, Formula 600, Formula 1000, SSP600 и Superbike. Разглеждайки временното класиране след 5-тия и 6-тия кръг в Румъния, което ни предостави Katz Pungas от Македония, виждаме, че българите се представят доста добре до момента.

SP125

При най-малките машини нашите са окупирали първите 6 позиции. Лидер с актив от 135 точки е Милен Георгиев (Aprilia), но само на 10 след него е Жулиета Ленкова (Aprilia). На третото място е Здравко Маринов (Aprilia, 81 точки), следван от Пламен Христов (Aprilia), Боян Петров (Aprilia) и Митко Митков (Cagiva).

Formula 600

От най-малките кубици се придвижваме към по-любителските категории, където обаче високото ниво на родните мотоциклетисти също си личи от пръв поглед. При 600 сс мотоциклети балканският шампион в клас 1000 сс за 2015 Красимир Михайлов (Kawasaki) се е настанил удобно на челото с актив от 145 точки, водейки пред друг българин - Павел Драганов (Kawasaki) с цели 70 точки. На трето място е румънецът Богдан Булеандра (Honda, 62 т.), следван от Тодор Меченски (Yamaha, 58 т.).

Formula 1000

В клас Formula 1000 лидер със 126 точки Атанас Нейчев (Aprilia), следван от Михаил Атанасов (Suzuki) - 93 точки и Калоян Ангелов ( Honda) - 77 точки.

SSP600

След двете убедителни победи на домашната писта в Румъния ветеранът Йонел Паскота (Yamaha) се е настанил удобно на първото място в клас SSP600 със 128 точки. Втори е Бойко Божинов (Yamaha) със 103 точки, следван от Александър Георгиев (Honda, 89). Тук челната тройка може да претърпи промени, тъй като на 2 точки зад Георгиев е Пламен Петров (Yamaha), който при едно добро представяне спокойно влиза в тройката.

Superbike

В клас Superbike абсолютен фаворит тази година е Красен Кънчев (BMW), който води най-интересната категория с актив от 109 точки. Въпреки сериозният технически проблем, който получи във втория кръг от Балканския шампионат (пак на Серес) среброто за момента е в “кърпа вързано” на Димитър Митов (BMW, 69 т.). След него е румънецът Каталин Казаку с 57 точки, следван от сънародника му Робърт Мурешан (BMW). Топ 5 затваря може би най-добрият български състезател в най-високо адреналинната дисциплина Мартин Чой (BMW), който пропусна повечето кръгове заради участието си в Световния Ендуранс шампионат и шампионата към ФИМ-Европа “Алпе Адрия”.

В отборното класиране преди 7мия кръг от Балканския шампионат по мотоциклетизъм на писта в Серес, България води убедително с актив от 407 точки пред Румъния с 276 и Гърция - 76 точки. Подробно класиране вижте в прикачената галерия горе.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:15 1
+ 0
- 0
sffsdf13806
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.