19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Škoda Transportation представи новия дизелов автобус Škoda D‘CITY

Групата Škoda Transportation представи нов автобус, който става част от градското предложение на компанията. Деветметровият модел Škoda D’CITY, както подсказва буквата D в името му, се задвижва от дизелов двигател. Това е най-малкият автобус с такова задвижване, който чешкият производител предлага.

Škoda Transportation, част от групата PPF, е водещ европейски производител на железопътни и колесни превозни средства за обществен транспорт.

„Новият ни градски автобус Škoda D’CITY разполага с цялото необходимо оборудване за безопасност и комфорт в съответствие с най-съвременните стандарти. Той е оптималното решение за градско и междуградско пътуване. Пътниците със сигурност ще оценят просторния интериор, удобното разположение и улесненото качване и слизане. Превозното средство има функция kneeling – накланяне на автобуса на всяка спирка, а за хората с намалена подвижност осигурява накланяща се рампа“, каза Мартин Шлосер, търговски мениджър за колесни превозни средства в Škoda Electric.

Автобусът Škoda D’CITY развива максимална скорост от 100 км/ч и е оборудван с двигател Cummins ISBE с мощност 182 kW. Отговаря на най-високия стандарт Euro 6 и има автоматична скоростна кутия Allison. Размерът му е оптимален за градски терен, тъй като е с височина малко над три метра (3132 мм), ширина 2400 мм и дължина 9536 мм. Превозното средство е с просторен интериор, като клиентите при поръчка сами могат да определят броя на местата - от 30 до 36 в зависимост от нуждите си, както и да определят конфигурацията на вратите и оборудването. Автобусът разполага с климатик, камера за заден ход и независимо отопление с мощност от 32 kW.

„Тази година значително разширихме обхвата на нашите предложения с дизелови автобуси. По този начин отговорихме на интереса на клиентите към дизеловите автобуси, които са икономически изгодни и са комфортно решение за пътуване. Сега предлагаме пълно портфолио от колесни превозни средства за градски, крайградски, междуградски и туристически транспорт. Линията ни включва широка гама превозни средства - от тролейбуси (класически и частични), през електрически автобуси до икономични автобуси с дизелово задвижване. Освен това осигуряваме на клиентите всички услуги за следпродажбено обслужване“, допълва Мартин Шлосер.

С разширяването на портфолиото, в допълнение към представения днес градски автобус D’CITY, компанията предлага предимно междуградския автобус D’INTERCITY и туристическия автобус D’COACH. За последния фирмата вече е спечелила два търга за общо шест автобуса за Министерството на отбраната на Чехия, които ще бъдат доставени до края на годината. През февруари групата сключи първия договор за поръчка на 14 електрически автобуса собствено производство за транспортните компании на чешката столицата.

Škoda Electric е част от групата Škoda Transportation - най-големия европейски производител на тролейбуси. Групата е доставила на вътрешния и външния пазар повече от 14,5 хиляди броя от тези превозни средства. Чешките тролейбуси се движат в около 30 страни по света – в Европа, Азия и Северна Америка
Превозните средства на Škoda Transportation включват предимно нископодови трамваи, електрически локомотиви, крайградски влакове, мотриси за метро, електрически автобуси и тролейбуси, както и системи за управление и задвижване за транспортни системи. Škoda Transportation има няколко дъщерни дружества в Чехия, например Škoda Electric, Škoda Vagonka или Škoda Pars, както и други компании в Германия, Финландия, Унгария и Русия. В нейните дружества работят над 5500 души.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 2
+ 0
- 0
sffsdf38464
zuljin
Рейтинг : -12194
12.08 2021 в 13:43 1
+ 3
- 7
Абе на тия вагове няма ли да им дойде накрая акъла в главата и да осъзнаят, че дизела най-мръсната работа?!?!?

Явно е по-лесно да фалшифицираш данните за черната им смрад, отколкото да направиш автобус на газ или ток...
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.