29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volkswagen ID.4 с пълни детайли, ID.3 стъпи в България

След като показа първия си електрически кросоувър ID.4, Volkswagen разкри всички детайли около модела. Глобалното представяне на новия SUV пък съвпадна с премиерата на електрическия хечбек ID.3 в България

Volkswagen ID.4 е изграден на платформата МЕВ, като е дълъг 4584 мм, широк 1852 мм и висок 1612 мм. Междуосевото разстояние е 2770 мм, а клирънсът - 21 см. "Електроджипката" ще се предлага в няколко нива на оборудване и с няколко задвижващи пакета.

Първо, на пазара ще се появи версия със задвижване само на задните колела, наречена ID.4 1st Edition. При нея, електромотор с мощност от 204 конски сили ще се комбинира с 82-киловатчасова батерия. Пробегът с едно зареждане е до 520 км, ускорението от 0 до 100 км/ч става за 8,5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 160 км/ч.

На по-късен етап ще се появи и версия с два електромотора и 4х4 задвижване, като мощността в този случай ще е 306 к.с. И двете модификации ще могат да се зареждат на "бързи" зарядни станции с мощност 125 kW, като за половин час "пълнене" ще си осигуряват над 300 км пробег.

Първоначално Volkswagen ID.4 ще се произвежда в Германия и ще се изнася за различните континенти, но на по-късен етап ще стартират локални производства в САЩ и Китай. Споре това за кой пазар е и какво ниво на оборудване е, кросоувърът ще се предлага с колела между 19 и 21 инча, диодни или матрични светлини, регулируемо окачване, панорамен покрив и др. ID.4 ще предлага пълен набор системи за безопасност и асистиране, нова мултимедия с екран 10 или 12 инча, както и с възможността някои "екстри" да могат да се добавят и след покупката на колата.

На европейските пазари, новият ID.4 ще стъпи до края на годината. Тук цените все още не са ясни, а данни има само за пазара в САЩ. Отвъд океана, новият модел ще стартира от 39 995 долара, а при старта на местното производство се очаква цената да падне до 35 000 долара.

ID.3 в България

Междувременно, електрическият хечбек Volkswagen ID.3 отбеляза премиерата си в България. Моделът е на разположение на дилърите на германска марка, като от вносителя "Порше БГ" се похвалиха, че първата квота от 30 бройки е разпродадена "на зелено". Все още, обаче, липсва актуална ценова листа на хитовия модел.

При премиерата си у нас, Volkswagen ID.3 дойде в спецверсията 1ST edition, която се предлага в три нива на оборудване. При нея, хечбекът е със задно задвижване и мощност от 204 к.с. и 310 Нм. Батерията с капацитет 58 kWh позволява пробег с едно зареждане до 426 км, но клиентите могат да поръчат и версия Tour с по-голяма 77-киловатчасова батерия и пробег до 550 км.

Както и ID.4, ID.3 също включва редица иновативни системи и технологии и предлага различно атрактивно оборудване. И двата електромобила могат да се похвалят с просторни и изчистени салони и багажници със солиден за класа обем.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:08 1
+ 0
- 0
sffsdf37496
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.