28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Нов маршрут и нови предизвикателства за Еко Рали България 2018

От 27 до 29 юли ще се проведе Еко Рали България 2018 – кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания. В надпреварата, която ще стартира с пищна церемония в центъра на София, право на участие имат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колелата (рейндж екстендър).

В миналогодишното издание на Еко Рали България участие взеха 15 електромобила на водещите автомобилни производители, а победата отиде у действащия световен шампион Валтер Кофлер от Италия (Tesla Model S). Кофлер е водач в класирането и след първите три кръга тази година, но основните му конкуренти са амбицирани да го победят на българска територия.

Месец и половина преди старта на тазгодишното издание има записани 10 екипажа, а организаторите очакват да подобрят миналогодишния си рекорд на арката на площад „Батенберг” в столицата.

Тази година, Еко Рали България ще бъде с изцяло нов маршрут, който ще отведе участниците във Вършец, през живописните пътища на Искърското дефиле. Пътната книга и специалните етапи вече са готови, а екипът обещава състезателите да се насладят на невероятни гледки сред природата на Балкана.

Еко ралитата не са скоростни състезания, при които се гони минимално време и максимална скорост, с произхождащите от това рискове. В случая, правилата на състезанието включват придвижване по пътна книга и провеждане на т. нар. „регулаторни тестове”, като общата идея е за икономично и екологично шофиране.

Друга голяма новост, свързана с Еко Рали България 2018, ще бъде изпитанието за майсторско шофиране на електромобил от журналисти, съпътстващо официалната церемония. Представителите на медиите могат да се регистрират за надпреварата на сайта на ралито - eco-rally.eu и да покажат способностите си зад волана.

И като споменахме стартова церемония, жителите и гостите на София ще са добре дошли на площад „Батенберг” на 27 юли в ранния следобед, за да разгледат най-новите и модерни електрически автомобили, мотоциклети и велосипеди, електрически технологии за сферата на транспорта и да се забавляват с разнообразни атракции, съпътстващи проявата.

За първи път тази година в Ралито ще участват ексклузивно и електрически велосипеди, карани от представители на самият производител – българската компания ELJOY BIKES. Също за първи път тази година, всички настоящи и бъдещи фенове ще могат да се насладят отблизо и да тестват също произведените в България електрически мотопеди на Моторета Груп.

ЕКО-Рали България 2017 се организира от АСК Интерспийд Нова Генерация и Съюза на Българските Автомобилисти, в съорганизаторство с Ecars.bg и клуб КарамЕЛ и с подкрепата на Хюндай България, Министерството на Младежта и Спорта, Община София, Община Вършец, Булстрад, Бор-Чвор и Еко Булпак. Медийни партньори на надпреварата са Нова телевизия, вестник „Труд” и Авто OFFNews.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:21 1
+ 0
- 0
sffsdf31865
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.