24 юни 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Кристиян Киров отново е Балкански шампион с джет ски

За втори път най-добрият български пилот с джет Кристиян Киров спечели Балканската купа в „кралския клас” на професионалистите при джетовете.

В завършилия в Кърджали воден фест през уикенда участие взеха над 50 участника от България, Гърция, Румъния, и Сърбия и въпреки тежките метеорологични условия всички маншове се проведоха на язовир Студен Кладенец при засилен интерес от публика. Втори при професионалистите е Йордан Николов, следван от Марио Михалев.

В най-атрактивния клас на Free Style румънски участници окупираха подиума, като сътвориха невиждано шоу и емоции и на Водното огледало в неделя пред многохилядна публика. Победител стана Марцел Бутуза, следван от Дени Делиман, който завлядя всички с двойното салто с джет, което изпълняваше няколкократно. При серийните машини гръцкия състезател Никос Мезитис грабна титлата, пред сръбския участник Велко Сукало и българина Валентин Захариев. В класа на джет машините с подобрения Христо Щърбанов от София се пребори с конкуренцията за титлата.

Голяма атракция сътвориха децата до 14 години, като някои от тях се състезаваха и в класовете на мъжете. Йоана Горещилова победи в класа на жените, а Антон Горещилов грабна титлата в клас Junior. В класа на правите джетове Димитар Данов от Бургас се пребори с конкурентите си от Гърция, Румънияия и България следван от Алекс Петров и Марио Михалев.

В неделния ден на Водното огледало завършиха и финалните серии при бързите лодки. С неверояни скорости от над 160 км/ч над водата в най-бързия клас и с най-мощните машини се наложи известния български пилот Николай Сурков от Кърджали, следван от Кирчо Киров от Варна и Мирослав Минчев отново от местния клуб. При клас JT 260 първи е Цанислав Димитров от клуб Ряхово, втори е Николай Иванов от Тутракан и трети Иван Иванов от Варна.

Виктор Любенов победи в масовия старт за всичко класове и участници във финала на състезанието и спечели купата на кмета на Кърджали.

Всички призьори бяха наградени от кмета инж. Хасан Азис, инициатор и съорганизатор на водния фест в Кърджали, който е единствения по рода си досега и целта е да стане още по-грандиозен и да се развива в бъдеще и на Европейско ниво.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:20 1
+ 0
- 0
sffsdf31969
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.