18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Маршавелов спечели писта "Дракон" с рекорд

Снимка: LAP.bg

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) завърши на първо място в клас „Макси“ на провелият се днес кръг от националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут на писта „Дракон“.

В първия манш пловдивчанинът стартира от първа позиция, но на старта бе изпреварен от Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo 9), който завърши първи в този манш. Втори остана Константин Маршавелов, а трети Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Във втория манш за деня двукратния шампион на България стартира от пета позиция. До края на манша Маршавелов успя да изпревари всичките си конкуренти и пресече първи финалната линия. В този манш Константин Маршавелов успя да подобри и рекорда на пистата, който той сам постави в квалификациите. В събота пловдивчанинът постигна резултат от 01:01.035мин., а в неделя спря хронометрите на 01:00.981 мин.

„Получи се хубаво състезание. През цялото време се движехме броня до броня с Пламен. В първия манш успяха да ми вземат старта, но въпреки това пак бяхме доста близо. Във стартирах от пета позиция и успях да изпреваря всички пред мен и да завърша първи, като разликата между мен и Камбуров пак бе много малка“, сподели Константин след състезанието днес.

Ангел Григорчев с "Рено Клио" записа трети пореден успех в клас "Туринг". След победите на "Писта Стара Загора" и "Писта Хасково", пилотът на "София Кар" успя да запише нов успех на обновената писта "Дракон". В първия от двата манша Григорчев стартира от първа позиция, след като предния ден спечели квалификацията.


Борбата за челното място беше с Божидар Георгиев с "Опел Астра", като все пак състезателят на "София Кар" удържа лидерската позиция. Във втория манш от състезанието Григорчев стартира от пета позиция, но след няколко изпреварвания успя да се добере до първото място. Малко преди финала Григорчев изпусна спирането за един от завоите и това му коства първото място в манша, спечелено от Георгиев.

"Много хубаво състезание. Получи се много добра битка с Божидар. В първия манш завърших първи, като той успя да ме изпревари, а след това си върнах позицията. Във втория манш стартирах пети, успях да стигна до първото място, но на един от завоите стъпих встрани на прахта и изпуснах спирането и той успя да ме изпревари. Доволни сме от състезанието. Има малко боя по бронята и счупено огледало, но това са дребни неща", коментира победителят в клас "Туринг" Ангел Григорчев.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.