20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мотокрос: Прекрасно каране на българите в Тайланд

Снимка: БНТ HD

Двамата български състезатели Петър Петров (Kawasaki Racing Team) и Майкъл Иванов (Marchetti Racing) се представиха повече от достойно във втория кръг на Световния шампионат по мотокрос, който се проведе този уикенд в Тайланд. Петров завърши на 7-мо място в овърола на клас МХ2 с актив от 26 точки и се изкачи на 5-та позиция в генералното класиране, изпреварвайки съотборника си Дилан Ферандис. Младата надежда от Троян пък направи най-доброто си състезание от началото на първенството, нареждайки се на 16-та позиция в Гран при на Тайланд.

По много интересен начин се развиха двата манша в по-малкия клас. Петров започна първата надпревара със 7-ми избор на стартовата решетка, като в крайна сметка завърши на 6-та позиция с време 35:45.827 минути, изоставайки на 1:12.586 минути от победителя Джефри Херлингс (Холандия, КТМ). Във втория манш българският пилот на Kawasaki Racing Team бе блокиран на старта от паднал състезател и в първата обиколка беше в дъното на колоната от 26 пилоти. Все пак Петров направи страхотен спринт и се пребори за 10-тата позиция, завършвайки с 1:39.906 минути от непобедимия Херлингс.

В центъра на фокуса на българските мотокрос фенове този уикенд определено беше Майкъл Иванов, който с перфектните си стартове доказа, че има място в световния елит. В първия манш състезателят от Троян се движеше около 12-то място, но изгуби 1-2 поизиции и финишира на 15-та позиция. Във втория той тръгна още по-добре и се движеше дори шести, преди Петров. След това Иванов малко изостана, но поддържаше 12-то място през по-голямата част от надпреварата. В крайна сметка умората и липсата на опит си казаха думата и Майкъл завърши 18-ти. В крайна сметка Иванов си тръгна доволен от Тайланд с 9 точки, придвижвайки се на 21-во място във временното класиране.

В клас MXGP втора победа за сезона грабна Ромейн Февр (Франция, Yamaha), който изпревари словенеца Тим Гайзер (Honda) и своя съотборник Жереми ван Хорбийк, за да оглави класирането след края на азиатския тур.

Със следващия си кръг на 28-ми март Световният шампионат по мотокрос се завръща в Европа с още по-интересните маншове на пясъчното трасе във Валкенсуорд.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:27 1
+ 0
- 0
sffsdf7892
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.