27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Мотокрос: проблеми за българите в Гран при на Великобритания

Технически проблеми през целия уикенд на Гран при на Великобритания съпътстваха българските състезатели в клас МХ2 на Световния шампионат по мотокрос Петър Петров (Kawasaki Racing Team) и Майкъл Иванов (Marchetti Racing, KTM). 11-тият кръг кръг от първенството на планетата се проведе на 18-19 юни, но заради непрекъснатите повреди и двамата не успяха да завършат вторите маншове.

Петър Петров завърши на 9та позиция първия манш. Във втория обаче неприятностите ескалираха. Петров не стартира по най-убедителния начин, но успя да се задържи на трасето две обиколки, след което повреда в радиатора го извади от играта.

Това не бе сред най-сполучливите ми уикенди. Нямам какво друго да кажа освен това, че имахме някои технически проблеми през цялото време. В събота се представих по възможно най-добрия начин, заемайки 7ма позиция, след жестока борба с Джефри Херлингс (KTM) почти през цялото време. В първия манш си появиха и неприятностите, но тук те бяха по-малки и осбях да завърша на 9та позиция. Във второто състезание обаче направих много лош старт и бях принуден да се оттегля във втората обиколка. Все пак отново успях да постигна достатъчно добра скорост, но това е състезанието. Вече не мислим за предно класиране в шампионата, а за това да се представяме добре във всяко едно състезание” - каза Петър Петров след финала.

В крайна сметка Печето финишира на 15-то място в кръга и добави още 12 точки към актива си и в момента е на 9то място с 242 точки.

Вторият българин в клас МХ2 на Световния шампионат по мотокрос Майкъл Иванов също нямаше късмет този уикенд. В първия манш състезателят на Троян стартира доста добре и се движеше в челните позиции, но падна и финишира в 22-ри. Във втория манш обаче отново падане го изкара от състезанието.

В събота се чувствах доста добре на пистата и успях да завърша на 22-ра позиция. В първия манш в неделя паднах в началото и завърших на същото 22-ро място. Във втория манш пак паднах и изкривих кормилото на мотоциклета, заради което не ми позволиха да продължа”. - каза Майкъл Иванов.

Без изненада победата в двата манша и на това състезание спечели холандецът Джефри Херлингс с КТМ, следван от Дилан Ферандис с Kawasaki. В първия старт 3-и бе Джеръми Сеевер със Suzuki, а във втория – Полс Йонас с КТМ. В генералното класиране за шампионата Херлингс води с актив от 547 точки, следван от Сеевер с 399 т и Йонас - 370 т.

В клас МХGP победата грабна словенецът Тим Гайзер (Honda) с пълен актив от 50 точки, а подиумът допълниха Максимилиян Нагл (Husqvarna) и Гутие Пулен (Honda) - и двамата с 36 точки. В генералното класиране лидер е Гайзер с 482 точки пред Ромейн Февр (Yamaha) с 408 и Антонио Кайроли (KTM) - 405 точки.

Световният шампионат по мотокрос продължава на 26 юни с Гран при на Ломбардия в Италия, а на стартовата решетка на клас МХ2 отново ще видим двамата наши сънародници.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:17 1
+ 0
- 0
sffsdf12783
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.