20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Новият Hyundai i20 Coupe WRC щурмува Световния рали шампионат

Hyundai Motorsport ще се състезава в Световния рали шампионат (WRC) 2017 на FIA с чисто нов претендент, Hyundai i20 Coupe WRC. Автомобилът, създаден да отговори на многото нови технически регламенти на Световния рали шампионат, беше представен по време на ексклузивно събитие, проведено на пистата Монца, Италия.

За Hyundai Motorsport, моделът с три врати i20 Coupe WRC е третият нов автомобил на отбора от дебюта му в Шампионата през 2014 г. – след Hyundai i20 WRC (2014-15) и New Generation i20 WRC (2016). С участието си в четвъртия сезон на Шампионата, отборът се надява да надгради положителното си развитие през последните години с навлизането в нов период.

Новите регламенти за автомобилите за 2017 г. бяха въведени, за да подсилят цялостното зрелище на Световния рали шампионат още повече от преди, а новият автомобил притежава нов агресивен външен вид и усъвършенствани технологии. Въпреки че промените бяха съсредоточени върху подобряване на аеродинамиката и механичното сцепление, има увеличение на мощността на двигателя от 300 на 380 к.с. както и намаляване на общото тегло на автомобила.

С новия автомобил отборът се надява да надмине най-успешния си сезон досега, в който си осигури две победи и още 10 финиширания на подиума. Hyundai Motorsport зае също второто място в Шампионата на конструкторите през сезон 2016.

Ръководителят на отбора Мишел Нандан каза: „Навлизаме в нов период за спорта с най-големите промени в регламентите от известно време насам. Това е страхотно техническо предизвикателство, което посрещнахме с ентусиазъм. Това е възможност да приложим на практика всичко, което сме научили и изпитали през последните три сезона. Всички отбори започват от нулата, така че сме поставени при равни условия. След като завършихме втори през 2016 г., искаме да покажем нашите възможности да се борим в Шампионата през следващия сезон – и сме сигурни, че i20 Coupe WRC ще ни помогне да го направим.“

Няма да има промяна в състава на пилотите за 2017 г., което ще даде на отбора стабилност от голямо значение при въвеждането на новия автомобил. Тиери Нювил, Хейдън Падън и Дани Сордо ще се състезават във всички кръгове на Шампионата. Тъй като производителите ще могат да пускат до три автомобила във всеки кръг, тримата пилоти на Hyundai Motorsport ще се състезават под едно и също име на тима за 2017: Hyundai Shell Mobis World Rally Team.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:00 1
+ 0
- 0
sffsdf18882
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.