20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Рали "Дакар" 2017 ще стартира от Парагвай (видео)

Вече има яснота относно маршрута на рали "Дакар" 2017. Оф-роуд маратонът, за пореден път ще се проведе на територията на Южна Америка, като следващото му издание ще бъде проведено в три латиноамерикански държави. Смело можем да кръстим надпреварата "рали на трите столици", тъй като стартът, почивният ден и финалът ще са в главните градове на държавите, през чиито територии ще минава трасето.

За първи път в историята на надпреварата, Парагвай се присъединява към държавите - домакини на рали Дакар. Така, на 2 януари догодина, стартът на 39-ото издание на маратона ще бъде в столицата Асунсион, след което керванът ще поеме по 9000-километровия си маршрут, половината от който ще се състои от специални етапи.

След кратко влизане в Аржентина, рали "Дакар" 2017 ще се отправи към Боливия, за четвърта поредна година. Този път, планинската държава ще предложи цели 5 състезателни дни на участниците, които ще стигнат до брега на езерото Титикака, след което ще се насладят на почивен ден в най-високо разположената столица в света - Ла Паз, на около 4000 метра надморска височина.

Както и тази година, втората седмица на Дакар 2017 ще протече на територията на Аржентина, до момента единствената държава-домакин на надпреварата без прекъсване от 2009 година насам. Финалът на състезанието ще е на 14 януари в столицата Буенос Айрес, като за 5-и път именно там завършва маратонът. Организаторите обещават нови терени и нови предизвикателства в Аржентина, където да усетим един истински "Дакар", стига времето отново да не реши точно обратното.

Напомняме ви, че тазгодишното издание на рали "Дакар" се проведе на териториите на Аржентина и Боливия, след като последователно Чили и Перу отказаха да приемат маратона. Доколкото Перу твърдо отказа всякакви по-нататъшни преговори, то имаше шанс Чили отново да се върне на картата на ралито. Местните парламент и правителство, обаче, отново отказаха домакинство, официално поради вътрешнодържавни причини, а неофициално - поради високите спонсорски суми, изисквани от организаторите на надпреварата.

Подробности за маршрута на рали Дакар 2017 ще бъдат обявени на по-късен етап. А дотогава нека си припомним най-добрите моменти от Дакар 2016:


Best images of the 2016 Dakar - Press... by Dakar



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:22 1
+ 0
- 0
sffsdf10357
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.