21 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Състезателният Hyundai i20 R5 с финални тестове

По-малко от месец преди процедурите по хомологиране на новото поколение състезателен Hyundai i20 R5, Hyundai Motorsport проведе 4-дневни тестове на асфалт във Франция. По време на изпитанията екипът работеше върху финалните настройки на болида, като навъртя над 500 километра.

Карайки по асфалт на пистата в Шамбле, отборът се фокусира върху извличането на максимален резултат и надеждност от 1.6-литровият турбо двигател с директно впръскване, който е една от генералните новости в новото поколение i20 R5. Концентриран върху дълги отсечки в рамките на два дни, екипът добави 500 км към подобряването на колата без да се натъкне на сериозен проблем. Успешните резултати доказват добрата работа на инженерния отдел през тестовия период започнал през януари.

След дебюта през юни в Ипър, Белгия, екипът на Hyundai Motorsport получи значителен брой запитвания относно новото поколение i20 R5. В стремежа си да попълнят всички заявки за 2017 преди машината да се впусне бясно по етапите, дните на частната писта дадоха възможност на отдела за състезания да бъде домакин на отбори и пилоти. Известни състезатели от цяла Европа пътуваха до Шамбле и имаха възможност да застанат зад волана на i20 R5. Присъстващите получиха и повече информация относно управлението на автомобила от водещия тестов пилот Кевин Абринг и от инженерите, участвали в разработката на проекта.

В щаба на Hyundai Motorsport в Алценау, Германия, екипът е добре подготвен за началото на състезателния живот на новия Hyundai i20 R5. Разширеният тим на механиците започна да изгражда първите шасита, които ще се доставят на клиентите. Запаса на части се е разраснал от един, проектиран за подкрепа на тестовата програма, до такъв предназначен за подкрепа на екипи, състезаващи се по цял свят. Те ще могат също да се обръщат към екипа на инженерите от Hyundai Motorsport за помощ при максималното оптимизиране на колата в рали участия.

Мениджърът на състезателния отдел на Hyundai Motorsport – Андреа Адамо заяви:„ Много сме близо до хомологацията на nовото поколение i20 R5 - само няколко седмици. Минавайки през програмата, всяко каране на автомобила ставаше все по-важно и естествено беше от голямо значение тестът миналата седмица да е успешен. На ралито в Ипър показахме, че сме проектирали много здрав автомобил за асфалт и при Шамбле имаме възможност да се концентрираме върху финалните настройки и надминаване на предишните ни резултати, доказвайки издръжливостта и надеждността на двигателя. Въпреки това, крайният успех на проекта ще дойде при нашите клиенти. Беше страхотно да ги посрещнем на тестовете, а и за тях да получат първия си шанс да карат автомобила. Обратната връзка от тези, застанали зад волана беше много позитивна, което е окуражаващо и възнаграждаващо.“

Новото поколение на състезателния Hyundai i20 R5 ще получи своята хомологация в началото на септември. Състезателният дебют на автомобила в ръцете на участниците се очаква по-късно през същия месец. Hyundai Motorsport планира в по-късен етап на годината заинтересованите пилоти да могат да се докоснат до колата, както на асфалт, така и на макадам.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:13 1
+ 0
- 0
sffsdf14812
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.