28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volvo представи два нови концептуални модела

След като пусна няколко тийзъра в Snapchat, Volvo официално представи два нови концептуални модела. Те се казват 40.1 и 40.2 и с тях шведите задават дизайнерския език на новото поколение на моделите от Volvo 40 Series и по-специално новите Volvo S40 и XC40.

При разработката на двата концепта дизайнерите са използвали някои дизайнерски елементи от Volvo XC90, S90 и V90, сред които формата на дневните LED светлини, както и огромната радиаторна решетка с класическото лого на Volvo.

Концептуалното Volvo 40.1 е кросоувър с висок пътен просвет, черни защитни елементи по купето, тъмни колонки и черен покрив. От друга страна, Volvo 40.2 е по скоро автомобил, отколкото SUV. Моделът наподобява седан, но реално също се води кросоувър. Неговите стопове са C-образни и напомнят на тези в новия S90. И тук, като при 40.1, са налични пластмасови защитни елементи на калниците, както и високата стойка, напомняща на S60 Cross Country.

Освен че имат високо окачване, двата нови прототипа на Volvo са качени на доста големи алуминиеви джанти, които допълнително увеличават пътния просвет.

Колите от новото моделно семейство Volvo 40 Series ще бъдат първите, които ще използват новата модулна платформа CMA. Архитектурата е по-компактна от тази използвана в XC90, S90 и V90. Тя ще може да се комбинира с plug-in хибридно задвижване, което в този случай ще се казва T5 Twin Engine. Въпросната задвижваща система ще използва 7-степенна трансмисия с двоен съединител и 3-цилиндров бензинов двигател, както и няколко електромотора. Платформата може да приеме и изцяло електрическо задвижване, но такъв модел няма да се появи скоро. Засега очакваме по-голямо електрическо Volvo, базирано на SPA архитектурата, което ще излезе през 2019 г.

Двата нови концепта напомнят за желанието на Volvo да предложи на своите международни клиенти „премиум компактни автомобили“. Апетитите на компанията в тази посока се очаква да се развият още повече в идните години.

„CMA ни помогна да дадем специален и младежки дух на нашите нови концептуални коли,“ коментира в изявление Томас Ингелат, който е старши вицепрезидент на Volvo Car Group. “Те имат енергия, както и пробивен и ангажиран градски характер, които ги карат да изпъкват сред тълпата. Това е вкусът, който може да очаквате от малките модели на Volvo в бъдеще.“

Първият сериен модел от новата серия 40 на Volvo ще излезе през 2017 г., като дизайнът му ще бъде близък до това, което виждаме на тези снимки.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:20 1
+ 0
- 0
sffsdf11317
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.