28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

TRUCK EXPO 2019: най-голямото събитие в тежката автомобилна индустрия

18% ръст на пазара в тежкотоварния сегмент за първите 4 месеца на годината

Товарни автомобили, задвижвани с електричество и метан, нови еко технологии за дизеловите двигатели, конструктивно подобрени кабини за по-добра видимост, пълна комбинация от системи за активна и пасивна безопасност, съгласно предстоящите нови европейски изисквания, българска иновация за контрол на налягането на гумите. Това са само част от новостите, с които TRUCK EXPO 2019 се готви да впечатли професионалистите и феновете на тежките машини от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“.

Най-голямото събитие в сектора на тежката автомобилна индустрия се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните представители в България (ААП), която представлява 95% от утвърдените марки производители на леки автомобили, товарни автомобили, автобуси и мотоциклети.

„TRUCK EXPO в момента е в третото си издание. Очакваме участието на 48 изложители. Ще бъдат представени над 100 световни бранда. Общата площ на изложението е разширена до 10 000 кв. м.“, каза председателят на Управителния съвет на ААП Александър Миланов. По думите му 150 експоната от всички класове товарни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства, както и 20 премиери ще бъдат показани на посетителите в летищен комплекс „Лесново“.

Различните нива на автономност и сигурност, и системите за намаляване на разхода на гориво са на качествено ново ниво. DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA ще демонстрират технологични подобрения на двигателите, производителността, емисиите, интериора и външния вид на камионите. По традиция на „Лесново“ участват и водещите производители на ремаркета и полуремаркета, контейнери, хладилни агрегати, като Legras, MAX Trailer, Zaslaw и Carrier Transicold, фирми за сервизно оборудване, резервни части, оборудване и екипировка, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

Тази година TRUCK EXPO ще е различно, не само, защото ще е по-голямо от преди, но и защото организаторът – Асоциацията на автомобилните производители – поставя акцент върху потребителското изживяване - с традиционния тест драйв на най-новите модели, за първи път ще има TRUCK TUNING SHOW за уникални тунинговани влекачи, а един от посетителите ще има шанса да спечели два самолетни билета и нощувка + билети за Европейския шампионат ФИА ЕТРС за камиони в SLOVAKIA RING през юли. Просто трябва да се регистрира на https://truckexpo.eu/visitors/registration.html и да отиде на TRUCK EXPO от 6 до 8 юни.

На въпрос за влиянието на пакета „Мобилност 1“ върху бранша, Александър Миланов подчерта, че България има сериозни традиции в международния автомобилен транспорт от десетилетия и професионализмът на нашите фирми е оценен в цяла Европа. На тази база сериозните играчи на пазара са направили сериозни инвестиции и са създали изключително конкурентен, ефективен и целенасочено управляван парк. „Нашите компании са с едни от най-новите паркове в цяла Европа“, допълни от своя страна ръководителя на секция „Товарни автомобили“ в ААП Георги Загоров. Според него, по средна възраст на парка за международен транспорт България е в ТОП 5 на държавите в цяла Европа с най-нов и модерен парк. „Това, което ще се случи с прилагането на мерките в пакета „Мобилност“ е, че българските фирми ще отидат да оперират в Европа и няма да плащат данъците си тук. Търсим чужди инвеститори, а ще изтървем нашите“, категоричен бе Георги Загоров.

На този фон, пазарът на товарни автомобили показва интересни тенденции за първите 4 месеца на годината. „При автобусите имаме ръст на пазара с около 7%, което показва, че тече обновяване на автопарка с по-безопасни, по-луксозни и по-ефективни автобуси по нашите пътища“, посочи Георги Загоров. Лекотоварният сектор е в спад, но при тежкотоварните автомобили има ръст от над 18%. „От целия сегмент на автомобилите тази тенденция е най-изявена при тежкотоварните – навлизат в нашите паркове повече ефективни нови автомобили, екологични, със съвременни системи за безопасност. Това рано или късно ще доведе до снижаване на инцидентите с тежки товарни автомобили. Тази година имаме подем и при продажбите на автомобили за регионален транспорт, което е добра индикация за българския бизнес“, допълни още председателят на секция „Товарни автомобили“ в ААП Георги Загоров.

Официалното откриване на TRUCK EXPO 2019 е на 6 юни 2019 г. от 11:00 часа. Входът е свободен, след регистрация.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:13 1
+ 0
- 0
sffsdf35440
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.