29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Opel Insignia с нови инфоразвлекателни системи

Opel Insignia - флагманът на немската марка, вече ще се предлага с най-новото поколение система за комуникации и развлечения - Navi 900 IntelliLink, с възможност за интеграция на функциите на смартфоните. предлагат още по-гъвкави и бързи инфоразвлекателни възможности и предложения в Opel Insignia. Свързването на системата Opel OnStar с интернет и изчисленията на навигационната система вече се извършват в реално време, а от компанията обещават, че дори кратките периоди на изчакване за зареждане на избрания нов маршрут вече са изпратени в миналото.

Последното поколение на системата Navi 900 IntelliLink е съвместимо с Apple iPhone 5 (или по-нов). Водачите получават достъп до навигационните карти и новинарските услуги на Apple CarPlay в момента, в който бъде осъществена връзката. Освен това чрез функцията за гласови команди Siri eyes free или чрез 8-инчовия сензорен екран на централната конзола могат да се управляват и допълнителни приложения.

Всяка система стъпва на приложенията, на които потребителите на смартфони разчитат най-много и най-често. Apple CarPlay интегрира удобствата и възможностите на iPhone, до които бихте искали да имате достъп докато шофирате и ги показва на екрана на арматурното табло. Tова позволява на водачите да извършват телефонни обаждания, да изпращат и да получават съобщения и да слушат музика с едно докосване до сензорния екран или чрез команда от Siri. Сред поддържаните от Apple CarPlay приложения са телефон, съобщения, карти, музика, както и съвместими приложения на външни доставчици. Пълен списък на тези приложения можете да намерите в интернет на адрес: apple.com/ios/carplay.

Последното поколение Navi 900 IntelliLink предлага и възможност за индивидуално конфигуриране на заглавната страница и избор на предпочитани елементи. Налице са 60 места за запаметяване на любими радиостанции, контакти, адреси, телефонни номера, изпълнители и плейлисти. С цел разсейването на човека зад волана да се сведе до минимум, най-важната информация от IntelliLink се изобразява на централния блок контролни прибори на арматурното табло между циферблатите на скоростомера и оборотомера. Наред с това, водачът и пътникът могат да гледат видеоизображения на 8-инчовия екран в централната конзола благодарение на USB връзката. Разбира се, от съображения за безопасност тази функция е активна само при спрял автомобил.

Системата Navi 900 IntelliLink cе предлага на цени от 2 495 до 2 935 лева (препоръчителна цена с включен ДДС) в зависимост от нивото на оборудване.

Наред с това Insignia се предлага на пазарите на 13 западноевропейски страни серийно от ниво на изпълнение Edition нагоре и със системата Opel OnStar. Вградената мобилна комуникационна архитектура 4G/LTE превръща флагмана на марката Opel в мощна мобилна Wi-Fi точка за достъп до глобалната мрежа. Специална външна антена подобрява връзката с мобилната телефонна мрежа и осигурява стабилна връзка с интернет на до седем свързани устройства в автомобила.

Системата за персонална комуникация и мобилни услуги предлага пълната гама от важни неща - от денонощната автоматична сигнализация при катастрофа (Automatic Crash Response) през подкрепа при откраднат автомобил и пътната помощ, до функцията за дистанционна диагностика на автомобила. Всички тези услуги са достъпни само с едно натискане на бутон благодарение на собствената SIM карта на системата – наличието на смартфон не е необходимо за работата на OnStar. От друга страна, ще се нуждаете от интелигентно мобилно устройство, за да се възползвате от предимствата на приложението за смартфони MyOpel. То дава възможност на абонатите на услугата OnStar да повикат помощ в случаите, в които са далеч от автомобила, за да заключат или отключат вратите или да получат достъп до важна информация за автомобила.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.